"Multumesc RedHost.ro pentru sustinerea proiectului MateInfo.ro! In cei 3 ani de cand colaboram au dovedit ca sunt adevarati PROFESIONISTI iar acum, prin sprijinul lor, suntem cel mai bun site de Matematica din Romania!"
Profesor Dobre Andrei
Facebook Twitter
Promotie: Discount de pana la 50% la pachetele noi de gazduire platite anual!

Conditii de utilizare servicii RedHost

(1) PREAMBUL
Conventia de mai jos (denumita in continuare "conventia") stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate accesa/vizita site-ul www.redhost.ro ori poate utiliza serviciile oferite de site-ul www.redhost.ro si are valoarea unei conventii incheiate intre SC EUROWEB SRL (identificata prin CUI 22621599 si numarul de inregistrare la Registrul Comertului J17/1826/2007, avand seciul social in Galati, str. Gradina Veche, nr. 88, camera 2, denumita in coninuare "furnizorul") in calitatea sa de proprietar si administrator al site-ului si orice persoana care viziteaza site-ul www.redhost.ro sau utilizeaza sau doreste sa utilizeze serviciile oferite de site-ul www.redhost.ro (denumit in continuare "utilizatorul").

Neacceptarea oricarei prevederi din prezenta conventie atrage obligatia persoanei de a inceta imediat accesarea site-ului si/sau utilizarea serviciilor.

Accesarea in continuare a site-ului precum si utilizarea serviciilor www.redhost.ro in orice mod, constituie o acceptare integrala a conventiei, inclusiv a oricaror modificari ulterioare efectuate fara nicio alta formalitate sau restrictie de catre furnizor.

Serviciile pe care le oferim pot fi utilizate in bune conditii de catre profesionistii cu experienta in domeniul web. In anumite conditii (inclinatii tehnice pentru acest domeniu precum si receptivitate) serviciile pot fi utilizate si de catre un public mai larg. In cazul in care ajungem la concluzia ca din diverse motive (precum lipsa de cunostinte si/sau experienta a clientului), nu putem oferi o experienta pozitiva sau comunicarea dintre parti este una dificila, ne rezervam dreptul de a ne retrage din colaborare cu restituirea sumelor aferente perioadei ramase din contract (valabil pentru gazduire web, VPS si servere dedicate).

(2) CONDITIA DE LEGALITATE
Toate serviciile oferite de catre furnizor vor fi utilizate doar in mod legal. Responsabilitatea pentru utilizarea serviciilor in mod legal revine exclusiv utilizatorului. In cazul depistarii unor cazuri de nealiniere la legislatia in vigoare, ne rezervam dreptul de a rezilia contractul de colaborare (caz in caz vom restitui beneficiarului suma corespunzatoare perioadei ramase din contract pentru serviciul de gazduire web.

Furnizorul precizeaza in mod expres faptul ca nu are posibilitatea de a verifica neincalcarea unor drepturi de utilizare, copyright sau marci inregistrare in momentul inregistrarii domeniilor solicitate de catre beneficiar. Ca atare beneficiarul isi asuma toate obligatiile si riscurile legale, patrimoniale, de imagine si de orice alt tip pentru numele de domenii pe care le solicita furnizorului.

(3) SITE-URI / APLICATII INTERZISE
Urmatoarele tipuri de resurse / site-uri / aplicatii NU pot fi gazduite pe serverele noastre: Site-urile de presa (scrisa si/sau online) nu pot fi gazduite in cadrul pachetelor de gazduire partajate. Vor putea fi gazduite doar in cadrul unor pachete personalizate si doar in cazul in care solutia de colaborare este agreata de ambele parti.

(4) MAILING
SUNT STRICT INTERZISE ORICE FEL DE ACTIVITATI LEGATE DE SPAM: COLECTARE DE ADRESE EMAIL PRIN HARVESTING, PASTRAREA DE BAZE DE DATE SAU FISIERE CU ADRESE DE EMAIL CARE AR PUTEA FI FOLOSITE PENTRU SPAM, TRIMITEREA DE SPAM IN MOD AUTOMAT SAU DE PE ADRESE DE EMAIL GAZDUITE PE SERVERELE NOASTRE, PROMOVAREA PRIN SPAM A UNOR SITE-URI SAU ADRESE EMAIL GAZDUITE PE SERVERELE NOASTRE. SPAMUL SE DEFINESTE CA ORICE TIP DE MAILING IN MASA SAU CORESPONDENTA DE TIP COMERCIAL PENTRU CARE NU S-A OBTINUT ACCEPTUL PREALABIL DIN PARTEA DESTINATARULUI SAU DESTINATARILOR. IN CAZUL IN CARE SE EFECTUEAZA MAILING IN MASA, CEL CARE LE TRIMITE TREBUIE SA PASTREZE SI SA NE OFERE NECONDITIONAT LA CERERE URMATOARELE DATE: NUMELE CELUI CARE A OFERIT ACCEPTUL, ADRESA DE EMAIL PENTRU CARE S-A OBTINUT ACCEPTUL, DATA SI ORA, IP-UL DE PE CARE S-A OBTINUT ACCEPTUL DESTINATARULUI SAU DESTINATARILOR IN CAZUL IN CARE SUNT MAI MULTI. CEL CARE TRIMITE MAILINGUL TREBUIE SA OFERE CAT MAI FACIL UN HYPERLINK FUNCTIONAL DE DEZABONARE DESTINATARILOR IAR ORICE CERERE IN ACEST SENS TREBUIE ONORATA PE LOC.

Atentie!
Ne rezervam dreptul de a restrictiona partial sau total trimiterile de mail din conturi de gazduire fata de care avem suspiciuni ca trimit mail fara acordul destinatarului (nesolicitat). In acest scop ne rezervam dreptul de a solicita clientului toate informatiile necesare pentru a ne putea forma o opinie cat mai informata cu privire la alinierea mailingului clientul la legile si regulile antispam. Vom putea continua sa servim clientul doar in masura in care primim un raspuns prompt (in maxim o zi calendaristica), complet si care se aliniaza complet la legile, regulile si practicile antispam. In cazul in care nu primim un asemenea raspuns ne rezervam dreptul de a rezilia contractul, la finalul celor 24 de ore, caz in care vom returna suma achitata in avans de catre client pentru gazduire, aferenta perioadei ramase din contractul reziliat.


Un caz similar este si cel in care clientul sufera o compromitere (compromitere parola cPanel, compromitere adresa email). In acest caz, pentru a proteja serverul ne rezervam dreptul de a reduce drastic sau complet numarul de mailuri care pot fi transmise din contul respectiv. La cererea clientului, numarul de mailuri care pot fi transmise va putea fi redresat progresiv pe o perioada lunga de timp doar daca nu intervin alte compromiteri. In cazul unor compromiteri repetate vom fi obligati sa restrictionam complet si definitiv transmiterea de mail din contul respectiv.

Nu este permisa setarea de forwardere catre servicii externe de mail (Yahoo, GMail) pentru ca aceste servicii vor vedea SPAM-urile pe care le primiti pe adresele de pe serverul nostru si forwardate automat ca fiind spam-uri trimise de pe domeniul Dvs si de pe serverul nostru. Este deci necesar ca forwarding-ul sa se faca doar catre adrese interne.

RedHost ofera servicii de gazduire web (site-uri web, aplicatii web) dar ofera si un serviciu atasat de mail. Totusi acest serviciu de mail este destinat unei comunicari normale si nu comunicarilor in masa. Transmiterea de mail in masa este interzisa si ne rezervam dreptul a suspenda manual sau automat orice adresa sau cont de gazduire care transmite mail in masa. Mailingul in masa se defineste ca orice mail care este transmis, de regula automat, in mod identic sau aproape identic, repetat si/sau catre un numar mare de destinatari. Transmiterea unor mailuri in urma utilizarii site-ului (mailuri de bun venit, comenzi online etc) nu se considera ca fiind mail in masa. In scopul comunicarilor in masa va recomandam sa utilizati serviciile unui serviciu specializat pe acest tip de servicii (denumit MSP). De exemplu MailChimp va ofera posibilitatea trimiterii de mailuri in masa de pana la 2000 de destinatari in mod gratuit. Desigur si aceste trimiteri se supun acelorasi reguli antispam la care facem referire si mai sus.

In acelasi timp din motive tehnice serverul poate procesa doar o cantitate finita de mailuri (in special intr-un interval scurt de timp). Este obligatoriu sa va asigurati ca scriptul/programul dvs de mailing nu trimite mai mult de 250 de mailuri pe ora repartizate cat mai echilibrat pe perioada respectiva. In caz contrar, contul care depaseste limita de 250 de mailuri in oricare 60 de min consecutive va fi suspendat automat.

Este interzisa redirectarea adreselor de mail catre servicii externe de mail (GMail, Yahoo) pentru a nu se redirecta de pe serverele noastre, odata cu mailurile normale si SPAM-ul pe care il primiti in mod inerent. Aceasta practica poate avea efecte extrem de daunatoare asupra livrabilitatii mesajelor trimise de pe domeniul Dvs dar si de pe server in intregime.

In cazul in care chiar si accidental va puteti apropia de limita tehnica de 250 de mailuri / ora, sau transmiteti un volum mare de mailuri, este obligatoriu ca respectivul cont de gazduire sa beneficieze de un IP dedicat.

In nici un caz nu vor fi desfasurate campanii de mailing in favoarea unor site-uri care nu sunt gazduite de catre RedHost si nici nu vor fi trimise mailuri ca venind din partea unor site-uri inexistente sau negazduite de catre RedHost.

(5) UPTIME
RedHost.ro nu este responsabil de eventualele daune cauzate de serviciile furnizate si nu ofera nici o alta garantie in afara de cea de uptime (timp de disponibilitate). In cazul in care uptime-ul scade intr-o luna sub 99.90% clientului i se va restitui la cerere un procent din suma platita pentru luna respectiva. Procentele si conditiile de restituire sunt publicate in sectiunea de garantii. In nici un caz, suma restituita nu va fi mai mare decat cea platita pentru gazduire de catre client pentru contul respectiv pe luna in curs.

(6) PLATI
Transmiterea unei proforme de catre furnizor nu semnifica garantarea posibilitatii furnizarii serviciilor (precum rezervarea unui nume de domeniu). Serviciile vor fi prestate in termen de maxim 2 zile lucratoare completa de la intrarea banilor in conturi furnizorului. Daca din orice motive prestarea serviciului nu mai este posibila (spre exemplu daca domeniul comandat de catre client a fost deja inregistrat de catre altcineva pana la momentul trecerii celor 2 zile lucratoare de la intrarii platii in contul furnizorului), furnizorul va restitui beneficiarului suma aferenta.

In cazul in care plata pentru servicii intarzie mai multe de 5 zile de la data scadenta, ne rezervam dreptul suspendarii serviciilor respective.

NUME DE DOMENII
In cazul neplatii la timp pentru prelungirea domeniilor internationale acestea vor fi suspendate de catre registrar si in maxim 30 de zile vor fi introduse in carantina (perioada in care titularul anterior are prioritate la prelungire contra unei taxe suplimentare). Scoaterea domeniilor din carantina costa intre 80 si 120 de dolari (taxa de registru care depinde de extensie). Dupa expirarea perioadei de carantina (circa 6 saptamani) domeniului poate fi achizitionat de catre oricine (cu alte cuvinte titularul anterior isi pierde prioritatea). Societatea noastra nu-si asuma nicio responsabilitate in cazul in care din motive independente de vointa sa (neachitarea prelungirii de catre client sau achitarea cu intarziere, lipsa informatiilor suficiente pentru identificarea platii de pe extrasul bancar etc) domeniul intra in carantina sau este achizitionat de catre altcineva.

Plata cu intarziere (in perioada de gratie)
In cazul in care plata domeniului se face dupa expirare dar inainte de intrarea in carantina, vom percepe o taxa de 10 Euro + TVA / domeniu.

In cazul in care un domeniu .ro se prelungeste de catre un alt titular decat cel initial prin plata unui serviciu simplu de prelungire domeniu, titularul domeniului ramane titularul initial. Pentru schimbarea titularului este necesar sa se comande un serviciu de "trade", nu serviciul de prelungire domeniu. Serviciul de "trade" are o valoare diferita (mai mare) de cea de prelungire, ofera si prelungirea domeniului dar nu de la momentul expirarii initiale (cea anterioara trade-ului) ci de la momentul efectuarii trade-ului. Pentru efectuarea unui "trade", pe langa efectuarea platii la time (minim 10 zile inainte de expirare), este necesar ca domeniul sa nu fie expirat si sa ni se tranmita cheia de autorizare transfer titular domeniu si cheia de autorizare sa fie valabila pentru minim 3 zile din momentul platii. Valabilitatea cheii ROTLD de transfer titular este de 14 zile calendaristice. Avand in vedere toate aceste precizari, rezulta ca in mod inevitabil, in momentul efectuarii unui trade, se va pierde o perioada de valabilitate (perioada care depinde de data de expirare si momentul la care se face plata pentru trade).

(7) GARANTII
Garantia de uptime se refera strict la returnarea sumelor platite de client pentru luna (sau lunile) in care uptime-ul scade sub valoarea garantata.
FIRMA NOASTRA NU GARANTEAZA POTRIVIREA SERVICIILOR OFERITE CU NEVOILE CLIENTULUI. SERVICIILE SUNT OFERITE CA ATARE FARA NICI UN FEL DE ALTE GARANTII EXPLICITE SAU IMPLICITE. IN MOD EXPLICIT SE EXCLUD DE COMUN ACORD PLATA ORICAROR DAUNE INTERESE BENEFICIARULUI DE CATRE FIRMA NOASTRA. SINGURELE SUME PLATITE CLIENTULUI DE CATRE FIRMA NOASTRA VOR FI CELE INCASATE DE LA CLIENT IN SITUATIA IN CARE UPTIME-UL SCADE SUB VALOAREA GARANTATA (MINUS VALOAREA SERVICIILOR NERETURNABILE: DOMENII SI CERTIFICATE SSL). IN CAZUL IN CARE NEFUNCTIONAREA SERVICIILOR POATE CONDUCE LA PREJUDICII DE ORICE FEL (FINANCIARE, DE IMAGINE ETC), AVETI NEVOIE DE O SOLUTIE DE TIP "MISSION CRITICAL". NU OFERIM SOLUTII "MISSION CRITICAL".

RedHost ofera certificate SSL pentru toate domeniile si subdomeniile gazduite pe serverele noastre. Aceste certificate sunt emise automat de catre cPanel AutoSSL. In cazuri rare, emiterea acestor certificate poate esua. RedHost.ro nu isi asuma nicio raspundere vis-a-vis de eventuala emitere defectuoasa a certificatelor SSL de catre cPanel si eventualelor probleme de accesare care pot decurge din acest fapt. In cazurile site-urilor mission critical recomandam achizitionarea unor certificate SSL comerciale (care sunt instalate manual deci orice problema se observa pe loc).

(8) NEMULTUMIRI
In cazul unor nemultumiri, va rugam sa ne contactati. In cazul in care nu vom putea rezolva problemele respective, va vom restitui banii pentru perioada preplatita ramasa minus valoarea domeniilor deja inregistrate sau a certificatelor digitale cumparate. Restituirea sumelor platite va conduce la rezilierea implicita a contractului. Domeniile si/sau certificatele respective raman in posesia clientului pana la expirare.

(9) INCHEIEREA PREMATURA A CONTRACTULUI
RedHost.ro isi rezerva dreptul de a incheia colaborarea la orice moment, caz in care veti fi instiintat in prealabil cu 7 zile (cu exceptia cazurilor de forta majora) si vi se va restitui suma corespunzatoare hostingului pentru perioada preplatita. In cazul in care sumele respective includ si domenii, din suma de restituit se va scadea valoarea domeniilor (valoare calculata la nivelul pretului de vanzare fara gazduire, pret exprimat pe site-ul www.redhost.ro, in pagina de nume de domenii) iar in cazul in care includ certificate se va scadea pretul platit pentru acestea. Atat domeniile cat si certificatele vor putea fi utilizate de catre client pana la expirarea acestora.

(10) ASISENTA TEHNICA
RedHost.ro ofera asistenta tehnica limitata la functionarea serviciilor proprii si la oferirea informatiilor necesare pentru utilizarea acestora. Nu putem oferi asistenta asupra modului in care pot fi utilizate diverse tehnologii, limbaje de programare sau programe oferite de catre terti. In mod expres, nu putem oferi asistenta tehnica pentru programele instalate cu ajutorul Installatron. In general exista forumuri dedicate pentru fiecare dintre aceste aplicatii unde puteti gasi asistenta necesara (in limba engleza). De asemenea nu putem oferi asistenta pentru crearea site-urilor in general si nici pentru crearea site-urilor cu RVSiteBuilder in particular.

Serviciul de asistenta trebuie utilizat intr-o maniera rezonabila si justificata. In cazul in care vom primi solicitari nejustificate (spre exemplu sesizari care nu se confirma) sau in cazul in care vom primi in mod repetat solicitari sau informari care nu ne privesc, ne rezervam dreptul de a incheia in mod unilateral colaborarea. Ne rezervam acelasi drept si in cazul in care comunicarea cu clientul nu se desfasoara corespunzator. Asemenea situatii includ dar nu se limiteaza la comunicare ineficienta, necooperanta, repetat defazata sau jignitoare. In toate aceste cazuri vom restitui suma platita de catre client aferenta perioadei care astfel va ramane neutilizata minus costul serviciilor personalizate care vor putea fi utilizate de catre client pana la expirare (nume de domenii, certificate SSL etc).

Solicitarile de suport care nu au ca obiect o remediere efectuata de catre RedHost.ro a propriilor servicii vor fi in general taxate suplimentar. Asemenea solicitari includ dar nu se limiteaza la: (11) RESURSE CONSUMATE
Resurse nelimitate
RedHost ofera in prezent unele caracteristici nelimitate (in functie de pachetul de gazduire ales unele caracteristici pot fi indicate ca nelimitate precum traficul, adrese de mail sau nume de domenii). Aceasta indicatie trebuie luata in considerare in raport cu o utilizare uzuala intr-un mediu shared hosting. Ofertele de gazduire in regim de shared hosting (asa cum sunt toate pachetele prezentate pe prima pagina a site-ului nostru) implica gazduirea a sute de clienti pe un server fizic iar utilizarea indusa de fiecare client in parte trebuie sa fie rezonabila si echitabila in raport cu media de consum caracteristica majoritatii clientilor. Astfel daca un client inregistreaza un consum exagerat pe una dintre caracteristici vom fi nevoiti sa solicitam incheierea unui contract personalizat sau sa reziliem contractul de colaborare desigur cu restituirea platilor efectuate in avans de catre client. Nu putem indica un nivel pentru fiecare caracteristica in parte dar spre exemplu un singur cont de client nu poate genera terrabytes de trafic sau avea sute de domenii sau mii de adrese de mail pentru ca un asemenea nivel de consum este caracteristic unui intreg server dedicat si nu unui cont de shared hosting (care asa cum spuneam este unul dintre sutele de conturi de pe server).

Limite de resurse
Pe prima pagina a site-ului www.redhost.ro, prezentam limite de procesor, memorie si procese. Aceste limite nu trebuie intelese ca niste alocari, ca niste resurse dedicate. Pe de o parte nu putem garanta ca in cazul unui varf de trafic pe site-ul dvs, acele resurse vor fi integral disponibile (de regula vor fi pentru ca serverul nu este utilizat practic niciodata la 100% din capacitate dar nu se pot oferi garantii in acest sens - pentru asa ceva este necesar un VPS KVM sau Xen sau un server dedicat). Pe de alta parte aceste limite sunt oferite pentru a acomoda varfuri ocazionale de trafic. In cazul in care contul de gazduire utilizeaza in mod prelungit sau constant un volum de resurse comparabil cu cel maxim, ne rezervam dreptul de a solicita negocierea unui pachet personalizat (de regula de tip semi-dedicat) sau rezilierea contractului (desigur cu restituirea sumei platite anticipat de catre client pentru gazduire pentru perioada care se reziliaza).

Site-urile gazduite nu vor supraincarca serverul prin timpul de procesor consumat, memoria ocupata, interogari MySQL, accesari I/O etc. In cazul in care un site afecteaza in mod negativ performantele sau stabilitatea de retea sau de server ne rezervam dreptul de a suspenda site-ul respectiv. In cazuri de consum foarte elevat suspendarea se poate efectua fara o notificare prealabila. Alternativ putem lua decizia mutarii unui cont care supraincarca serverul pe un alt server intr-o locatie alternativa fara notificare prealabila.

Contul de gazduire este oferit pentru servicii de web hosting si email iar fisierele din cont trebuie sa reflecte acest scop. Cu alte cuvinte contul de gazduire nu poate fi folosite pentru filesharing, backup al altor resurse etc. De asemenea limita maxim admisa pentru orice fisier din cont este de 512MB.

Dimensiunea recomandata si acceptabila pentru o baza de date este 512MB (nearhivata) si 300.000 de randuri (in total). Nu limitam in mod fortat dimensiunea bazei de date (din motive de integritate a datelor) dar ne rezervam dreptul de a refuza gazduirea bazelor de date cu dimensiuni semnificativ mai mari pe pachetele de shared hosting.

In acelasi sens pentru niciun cont de gazduire nu se vor programa prin cron executii de script mai frecvent decat odata la 15 minute (frecventa maxima de 4 programari pe ora - de exemplu daca trebuie sa programati rularea a 4 scripturi in cel mai scurt timp posibil, acestea trebuiesc programate in minim o ora tinand insa cont si de prevederea urmatoare). De asemenea clientul trebuie sa se asigure ca nu se vor programa prin cron procese intr-o maniera in care se poate ajunge ca mai multe scripturi sa ruleze simultan.

Nu se vor trimite prin intermediul unor scripturi mai mult de 200 de mailuri pe ora. Exista o limita de 250 de mailuri pe ora pe cont.


Conturile de gazduire nu pot fi utilizate pentru stocarea de backup-uri pentru date din cont sau din afara contului.

(12) BACKUP
Firma noastra face backupuri zilnice (in general pe timpul noptii). Backupul acopera ultimele 15 zile. Desi facem eforturi deosebite pentru a asigura existenta si integritatea acestor backupuri, acest serviciu nu face obiectului unei garantii.

Backup-ul este disponibil in cPanel, sectiunea JetBackup. Utilizarea functiei de restaurare este gratuita dar trebuie utilizata intr-o maniera rezonabila si justificata. De asemenea oferim asistenta si informatii in mod gratuit pentru utilizarea acestuia. In cazul in care clientul ne va solicita noua sa efectuam restore-ul aceasta operatiune va fi taxata cu 25 Euro + TVA / restaurare.

(13) SUSPENDARE / REVOCARE NUME DE DOMENII
In cazul in care registrarul sau registrul de nume de domenii, suspenda sau revoca un nume de domeniu (spre exemplu in urma unei reclamatii de copyright infringement), furnizorul nu va fi considerat responsabil de aceasta situatie si nici nu va obligat sa restituie utilizatorului sumele percepute pentru respectivul nume de domeniu. Utilizatorul declara ca intelege ca furnizorul nu poate exercita niciun control si nicio influenta asupra un registrar sau a unui registru de domenii.

ATENTIE: clientii ar trebui sa-si genereze propriile backupuri din cPanel -> Backups -> Download or Generate a Full Website Backup. In urma acestei operatiuni va rezulta un fisier (accesibil pe baza de link din pagina de "Download or generate a full website backup") care ar trebui descarcat de catre client pe calculatorul propriu si pastrat cu grija. Un asemenea backup ar trebui facut in prealabil de catre client ori de cate ori se efectueaza un update semnificativ la site. In cazul unei compromiteri, vom solicita fisierul de backup pe care il putem restaura.

ALTE PRECIZARI
INCALCAREA REGULILOR DE MAI SUS POATE CONDUCE LA SUSPENDAREA ACCESULUI LA SITE-UL RESPECTIV, LA SUSPENDAREA CONTULUI SAU LA INCETAREA IMEDIATA A COLABORARII. IN CAZUL SUSPENDARII SITE-ULUI/CONTULUI, ACESTA VA FI REACTIVAT DOAR DUPA INLATURAREA CAUZEI CARE A CONDUS LA SUSPENDARE SI DOAR LA PRIMA INCALCARE.