"Multumesc RedHost.ro pentru sustinerea proiectului MateInfo.ro! In cei 3 ani de cand colaboram au dovedit ca sunt adevarati PROFESIONISTI iar acum, prin sprijinul lor, suntem cel mai bun site de Matematica din Romania!"
Profesor Dobre Andrei
Facebook Twitter
Promotie: spatiu SSD mai mare cu 40% pana la 60% la toate pachetele de gazduire shared incepand cu 4 Aprilie 2019!

Conditii de utilizare servicii RedHost

(1) PREAMBUL
Toate prevederile prezentului contract cadru trebuie acceptate si respectate in intregime de catre clientii nostri. In cazul incalcarii acestor prevederi, contul sau conturile respective pot fi suspendate imediat si fara notificare prealabila. In cazul in care nu intelegeti conditiile de colaborare va rugam sa cereti lamuririle necesare. Cunoasterea limbii engleze la nivel mediu poate fi necesara pentru o buna utilizare. Serviciile sunt oferite exclusiv pe sisteme Linux.

(2) CONDITIA DE LEGALITATE
Toate serviciile oferite de catre RedHost.ro vor fi utilizate de catre clienti numai in mod legal.

(3) SITE-URI INTERZISE
Urmatoarele tipuri de conturi NU pot fi gazduite pe serverele noastre: Site-urile de presa (scrisa si/sau online) nu pot fi gazduite in cadrul pachetelor de gazduire partajate. Vor putea fi gazduite doar in cadrul unor pachete personalizate si doar in cazul in care solutia de colaborare este agreata de ambele parti.

(4) MAILING
SUNT STRICT INTERZISE ORICE FEL DE ACTIVITATI LEGATE DE SPAM: COLECTARE DE ADRESE EMAIL PRIN HARVESTING, PASTRAREA DE BAZE DE DATE SAU FISIERE CU ADRESE DE EMAIL CARE AR PUTEA FI FOLOSITE PENTRU SPAM, TRIMITEREA DE SPAM IN MOD AUTOMAT SAU DE PE ADRESE DE EMAIL GAZDUITE PE SERVERELE NOASTRE, PROMOVAREA PRIN SPAM A UNOR SITE-URI SAU ADRESE EMAIL GAZDUITE PE SERVERELE NOASTRE. SPAMUL SE DEFINESTE CA ORICE TIP DE MAILING IN MASA SAU CORESPONDENTA DE TIP COMERCIAL PENTRU CARE NU S-A OBTINUT ACCEPTUL PREALABIL DIN PARTEA DESTINATARULUI SAU DESTINATARILOR. IN CAZUL IN CARE SE EFECTUEAZA MAILING IN MASA, CEL CARE LE TRIMITE TREBUIE SA PASTREZE SI SA NE OFERE NECONDITIONAT LA CERERE URMATOARELE DATE: NUMELE CELUI CARE A OFERIT ACCEPTUL, ADRESA DE EMAIL PENTRU CARE S-A OBTINUT ACCEPTUL, DATA SI ORA, IP-UL DE PE CARE S-A OBTINUT ACCEPTUL DESTINATARULUI SAU DESTINATARILOR IN CAZUL IN CARE SUNT MAI MULTI. CEL CARE TRIMITE MAILINGUL TREBUIE SA OFERE CAT MAI FACIL UN HYPERLINK FUNCTIONAL DE DEZABONARE DESTINATARILOR IAR ORICE CERERE IN ACEST SENS TREBUIE ONORATA PE LOC SAU IN MAXIM 2 ZILE CALENDARISTICE.

Atentie!
Ne rezervam dreptul de a restrictiona partial sau total trimiterile de mail din conturi de gazduire fata de care avem suspiciuni ca trimit mail fara acordul destinatarului (nesolicitat). In acest caz, beneficiarul are dreptul de a solicita rezilierea contractului cu restituirea sumei corespunzatoare perioadei ramase din contract.


RedHost ofera servicii de gazduire web (site-uri web, aplicatii web) dar ofera si un serviciu atasat de mail. Totusi acest serviciu de mail este destinat unei comunicari normale si nu comunicarilor in masa. In scopul comunicarilor in masa va recomandam sa utilizati serviciile unui serviciu specializat pe acest tip de servicii (denumit MSP). De exemplu MailChimp va ofera posibilitatea trimiterii de mailuri in masa de pana la 2000 de destinatari in mod gratuit. Desigur si aceste trimiteri se supun acelorasi reguli antispam la care facem referire si mai sus.

In acelasi timp din motive tehnice serverul de mail nu poate prelua oricate mailuri pentru a fi expediate intr-un singur mailing. Va rugam sa va asigurati ca scriptul/programul dvs de mailing nu trimite mai mult de 250 de mailuri pe ora.

Este interzisa redirectarea adreselor de mail catre servicii externe de mail (GMail, Yahoo) pentru a nu se redirecta de pe serverele noastre, odata cu mailurile normale si SPAM-ul pe care il primiti in mod inerent. Aceasta practica poate avea efecte extrem de daunatoare asupra livrabilitatii mesajelor trimise de pe domeniul Dvs dar si de pe server in intregime.

In cazul in care chiar si accidental va puteti apropia de limita tehnica de 250 de mailuri / ora, este obligatoriu ca respectivul cont de gazduire sa beneficieze de un IP dedicat.

In nici un caz nu vor fi desfasurate campanii de mailing in favoarea unor site-uri care nu sunt gazduite de catre RedHost si nici nu vor fi trimise mailuri ca venind din partea unor site-uri inexistente sau negazduite de catre RedHost.

(5) UPTIME
RedHost.ro nu este responsabil de eventualele daune cauzate de serviciile furnizate si nu ofera nici o alta garantie in afara de cea de uptime (timp de disponibilitate). In cazul in care uptime-ul scade intr-o luna sub 99.90% clientului i se va restitui la cerere un procent din suma platita pentru luna respectiva. Procentele si conditiile de restituire sunt publicate in sectiunea de garantii. In nici un caz, suma restituita nu va fi mai mare decat cea platita pentru gazduire de catre client pentru contul respectiv pe luna in curs.

(6) NEPLATA
In cazul in care plata pentru servicii intarzie mai multe de 5 zile de la data scadenta, ne rezervam dreptul suspendarii serviciilor respective.

NEPLATA DOMENII
In cazul neplatii la timp pentru prelungirea domeniilor internationale acestea vor fi suspendate de catre registrar si in maxim 30 de zile vor fi introduse in carantina (perioada in care titularul anterior are prioritate la prelungire contra unei taxe suplimentare). Scoaterea domeniilor din carantina costa intre 80 si 120 de dolari (taxa de registru care depinde de extensie). Dupa expirarea perioadei de carantina (circa 6 saptamani) domeniului poate fi achizitionat de catre oricine (cu alte cuvinte titularul anterior isi pierde prioritatea). Societatea noastra nu-si asuma nicio responsabilitate in cazul in care din motive independente de vointa sa (neachitarea prelungirii de catre client sau achitarea cu intarziere, lipsa informatiilor suficiente pentru identificarea platii de pe extrasul bancar etc) domeniul intra in carantina sau este achizitionat de catre altcineva.

Conform anunutului din 26 Ian 2017, la acest moment Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala lucreaza la un proiect de lege pentru introducerea taxei anuale pentru toate domeniile .ro. Ca urmare a acestui fapt, la acest moment nu se poate specifica o perioada de valabilitate pentru domeniile .ro (o stare de fapt care dureaza de mai bine de 10 ani). Prin inregistrarea unui domeniu .ro va asumati in intregime aceasta stare de incertitudine.


(7) GARANTII
Garantia de uptime se refera strict la returnarea sumelor platite de client pentru luna (sau lunile) in care uptime-ul scade sub valoarea garantata.
FIRMA NOASTRA NU GARANTEAZA POTRIVIREA SERVICIILOR OFERITE CU NEVOILE CLIENTULUI. SERVICIILE SUNT OFERITE CA ATARE FARA NICI UN FEL DE ALTE GARANTII EXPLICITE SAU IMPLICITE. IN MOD EXPLICIT SE EXCLUD DE COMUN ACORD PLATA ORICAROR DAUNE INTERESE BENEFICIARULUI DE CATRE FIRMA NOASTRA. SINGURELE SUME PLATITE CLIENTULUI DE CATRE FIRMA NOASTRA VOR FI CELE INCASATE DE LA CLIENT IN SITUATIA IN CARE UPTIME-UL SCADE SUB VALOAREA GARANTATA (MINUS VALOAREA SERVICIILOR NERETURNABILE: DOMENII SI CERTIFICATE SSL). IN CAZUL IN CARE NEFUNCTIONAREA SERVICIILOR POATE CONDUCE LA PREJUDICII DE ORICE FEL (FINANCIARE, DE IMAGINE ETC), AVETI NEVOIE DE O SOLUTIE DE TIP "MISSION CRITICAL". NU OFERIM SOLUTII "MISSION CRITICAL".

(8) NEMULTUMIRI
In cazul unor nemultumiri, va rugam sa ne contactati. In cazul in care nu vom putea rezolva problemele respective, va vom restitui banii pentru perioada preplatita ramasa minus valoarea domeniilor deja inregistrate sau a certificatelor digitale cumparate. Restituirea sumelor platite va conduce la rezilierea implicita a contractului. Domeniile si/sau certificatele respective raman in posesia clientului pana la expirare.

(9) INCHEIEREA PREMATURA A CONTRACTULUI
RedHost.ro isi rezerva dreptul de a incheia colaborarea la orice moment, caz in care veti fi instiintat in prealabil cu 7 zile (cu exceptia cazurilor de forta majora) si vi se va restitui suma corespunzatoare hostingului pentru perioada preplatita. In cazul in care sumele respective includ si domenii, din suma de restituit se va scadea valoarea domeniilor (valoare calculata la nivelul pretului de vanzare fara gazduire, pret exprimat pe site-ul www.redhost.ro, in pagina de nume de domenii) iar in cazul in care includ certificate se va scadea pretul platit pentru acestea. Atat domeniile cat si certificatele vor putea fi utilizate de catre client pana la expirarea acestora.

(10) ASISENTA TEHNICA
RedHost.ro ofera asistenta tehnica nelimitata ca numar de incidente dar limitata la functionarea serviciilor proprii si la oferirea informatiilor necesare pentru utilizarea acestora. Nu putem oferi asistenta asupra modului in care pot fi utilizate diverse tehnologii, limbaje de programare sau programe oferite de catre terti. In mod expres, nu putem oferi asistenta tehnica pentru programele instalate cu ajutorul Installatron. In general exista forumuri dedicate pentru fiecare din aceste aplicatii unde puteti gasi asistenta necesara (in limba engleza). De asemenea nu puteti oferi asistenta pentru crearea site-urilor in general si nici pentru crearea site-urilor cu RVSiteBuilder in particular.

(11) RESURSE CONSUMATE
Site-urile gazduite nu vor supraincarca serverul prin timpul de procesor consumat, memoria ocupata, interogari MySQL, accesari I/O etc. In cazul in care un site afecteaza in mod negativ performantele sau stabilitatea de retea sau de server ne rezervam dreptul de a suspenda site-ul respectiv. In cazuri de consum foarte elevat suspendarea se poate efectua fara o notificare prealabila. Alternativ putem lua decizia mutarii unui cont care supraincarca serverul pe un alt server intr-o locatie din Europa (Anglia sau Germania) fara notificare prealabila.

In acelasi sens pentru niciun cont de gazduire nu se vor programa prin cron executii de script mai frecvent decat odata la 15 minute (frecventa maxima de 4 programari pe ora - de exemplu daca trebuie sa programati rularea a 4 scripturi in cel mai scurt timp posibil, acestea trebuiesc programate in minim o ora tinand insa cont si de prevederea urmatoare). De asemenea clientul trebuie sa se asigure ca nu se vor programa prin cron procese intr-o maniera in care se poate ajunge ca mai multe scripturi sa ruleze simultan.

Nu se vor trimite prin intermediul unor scripturi mai mult de 200 de mailuri pe ora. Exista o limita de 250 de mailuri pe ora pe cont.


Conturile de gazduire nu pot fi utilizate pentru stocarea de backup-uri pentru date din cont sau din afara contului.

(12) BACKUP
Firma noastra face backupuri zilnice (in general pe timpul noptii) pe intreg serverul. Backupul acopera ultimele 10 zile. In mod normal acest backup este destinat refacerii serverului in cazul unei defectari totale a acestuia dar vom incerca sa ajutam clientii cu restaurari inviduale ori de cate ori acest lucru va fi posibil. Desi facem tot ce ne sta in putinta pentru a asigura existenta si integritatea acestor backupuri, acesta nu este un serviciu care sa faca obiectului unei garantii.

ATENTIE: clientii ar trebui sa-si genereze propriile backupuri din cPanel -> Backups -> Download or Generate a Full Website Backup. In urma acestei operatiuni va rezulta un fisier (accesibil pe baza de link din pagina de "Download or generate a full website backup") care ar trebui descarcat de catre client pe calculatorul propriu si pastrat cu grija. Un asemenea backup ar trebui facut de catre client ori de cate ori, se efectueaza un update semnificativ la site. In cazul unei compromiteri, vom solicita fisierul de backup pe care il putem restaura.

ALTE PRECIZARI
INCALCAREA REGULILOR DE MAI SUS CONDUCE INTR-O PRIMA FAZA LA SUSPENDAREA SITE-ULUI RESPECTIV, IAR LA O A DOUA ABATERE CONTUL DE GAZDUIRE VA FI STERS. CLIENTUL AFLAT IN CULPA NU VA AVEA DREPTUL DE A NE SOLICITA REFACEREA CONTULUI SI NICI LA VREO DESPAGUBIRE CORESPUNZATOARE PERIOADEI PREPLATITE SI NEUTILIZATE. LA PRIMA ABATEREA CONTUL VA FI REACTIVAT DOAR DUPA INLATURAREA PROBLEMEI CARE A CONDUS LA SUSPENDAREA SITE-ULUI.

Contract cadru [PDF, 62KB]